Slovan draží lístky na zápas s Levom, cena za kus presiahla 1000 eur

02.11.2012 Bratislava

Bratislava 2. novembra (TASR) - Hokejový klub Slovan Bratislava hodnotí doterajší priebeh aukcie vstupeniek na domáci zápas "belasých" proti českému HC Lev Praha (8. decembra) v prevažnej miere pozitívne.

Podľa piatkového vyjadrenia marketingového riaditeľa Slovana Milana Vajdu sa napriek mnohým premršteným ponukám vstupenky reálne vydražia v cenovom rozpätí 30 až 38 eur. V reakcii pre TASR zároveň nevylúčil, že klub tento systém predaja použije aj na niektoré ďalšie zápasy.

"Po technickej stránke je aukcia spoľahlivá, prístup k nej bol od samého začiatku bezproblémový. Na októbrové a novembrové zápasy sme predali vstupenky konvenčným online predpredajom za necelú hodinu. Veľké množstvo ľudí sa práve preto sťažovalo ani nie tak na cenu, ale na absolútnu nemožnosť vôbec sa dostať do systému a kliknúť na miesto. To je v prípade aukcie bez problémov vyriešené, úplne každý záujemca o zápas si mohol bez akýchkoľvek časových stresov uplatniť svoju ponuku," uviedol Vajda a pokračoval: "Predpokladám, že záujemcom je jasné – z podrobných pravidiel, ako aj z inštruktážneho videa, ktoré sme dali urobiť – že tu vôbec nie je dôležité prvé miesto. V tejto aukcii nedražíme jedného víťaza, dražíme vyše štyritisíc vstupeniek na tento zápas. Preto je dôležitá pozícia konkrétneho záujemcu s jeho ponukou a najmä červená čiara, ktorá jasne určuje, kde je hranica istoty dostať sa na zápas. Keď zoberieme do úvahy tieto dve kľúčové kritériá - a nenecháme sa rozčuľovať poradím a nezmyselnými cenami na prvých miestach - tak v čase písania tohto mailu a v posledných hodinách sa to už veľmi nehýbalo, je drvivá väčšina vstupeniek v intervale 30-38 eur. A za tieto sumy budú vstupenky aj predané."

Extrémne ponuky prevyšujúce sumu 1000 eur si záujemcovia podľa Vajdu nemusia vôbec všímať. "Je na 99,9% jasné, že ľudia z prvých cca 80-100 miest rebríčka (úhrnne však tvoria len okolo 1% z takmer 13 tisíc záujmov o vstupenku) si tie vstupenky nekúpia. Musia síce dostať mail s rezervačným kódom a informáciou, že si do stanoveného času musia vstupenky vybrať a uhradiť. Pochopiteľne za cenu, za ktorú ich vydražili. Je úplné jasné, že tak neurobia. Hneď na to, cca po 24 hodinách, dostanú rezervačný mail ľudia v ďalšom poradí, a tu už hovoríme o reálnych cca 4 tisícoch fanúšikov v cenovom rozpätí okolo 30-38 eur. Ku koncu aukcie v nedeľu večer ešte môže prísť k malým posunom)."

Vedenie nováčika KHL zdôvodnilo elektronickú aukciu vstupeniek enormným záujmom o zápas s HC Lev Praha, týmto spôsobom zároveň chcelo zabrániť špekulantom k vlastnému obohacovaniu sa. "Ak sa predstavenstvo klubu rozhodne tento systém predaja na niektoré ďalšie zápasy opätovne použiť, máme v zásade dva námety na zmeny - skrátiť čas aukcie (teraz sme zámerne nastavili 4 dni, lebo je to prvý raz, navyše v čase dní pracovného pokoja, aby nikto nemohol povedať, že nemal dosť času sa zorientovať a aukcie zúčastniť a požiadať Ticketportal, aby sa pokúsil overovanie a zasielanie aktivačného kódu nasmerovať na SMS, nie na mail. Tým by sa malo dať výrazne zamedziť tvorenie nových registrácií ľuďom, ktorí sa na aukcii iba hrajú," dodal Vajda pre TASR.

Aukcia vstupeniek je jednokolová a na internetovej stránke www.aukcie.ticketportal.sk prebieha od štvrtka 1. novembra od 9.00 h do nedele 4. novembra do 24.00 h. Základná cena vstupenky na tento zápas, bez ohľadu na sektor, je 16 eur. V aukcii je k dispozícii vyše štyritisíc miest v sektoroch A a B. Maximálny počet vstupeniek na jednu osobu sú 4 kusy.
 

Vyberte región